Βιργινία Κόκιου

Βιργινία Κόκιου

Διευθύντρια Γραφείου / νομική σύμβουλος Ειδικού Γραμματέα Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού στην Προεδρία της Κυβέρνησης

Η Βιργινία είναι δικηγόρος και  Διευθύντρια Γραφείου / νομική σύμβουλος του Ειδικού Γραμματέα Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού στην Προεδρία της Κυβέρνησης.

Υπήρξε νομική σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης όπου συμμετείχε στην Επιτροπή για τη μεταφορά της Οδηγίας Οπτικοακουστικών (AVMS) στο ελληνικό δίκαιο και εσωτερική (in house) δικηγόρος στην Εκδοτική Εταιρεία Universal Music Publishing, για 7 συναπτά έτη συμμετέχοντας σε πολλές πτυχές της εκδοτικής βιομηχανία λ.χ. δικαιώματα δημιουργών, αμοιβές δικαιωμάτων, σχέσεις με ΟΣΔ κ.λπ.

Εξειδικεύεται στο δίκαιο των μέσων ενημέρωσης και της πνευματικής ιδιοκτησίας, συμβουλεύοντας τους πελάτες σε θέματα Τύπου, δικαιώματα δημιουργών/εκδοτών και σε θέματα που αφορούν οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης. Έχει λεπτομερείς γνώσεις εταιρικού δικαίου, συμβουλεύοντας εθνικούς και διεθνείς πελάτες σε θέματα συμμόρφωσης, GDPR /προσωπικά δεδομένα, ηλεκτρονικό εμπόριο, διαφήμιση, εμπορικές πρακτικές, δίκαιο ανταγωνισμού και εφαρμογή των σχετικών οδηγιών της ΕΕ.

Σπούδασε νομικά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Νομική, στο Δίκαιο των Τηλεπικοινωνιών και των Μέσων Ενημέρωσης από το Πανεπιστήμιο Paul Cezanne στην Aix En Provence, Γαλλία.

Μιλάει άπταιστα αγγλικά και γαλλικά.

Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 2011.